Varför Balkan?

Ett land som lever upp till sitt arv

Bulgarien ses vanligtvis som ett vackert turistmål av andra européer men landet är dessutom en gömd IT-pärla redo att glida in i rampljuset.

En gång var det östblockets Silicon Valley och man har lyckats bevara sin tekniska glans samt expandera sitt arv. Många bolag, till exempel SAP, VMware, HP och Microsoft, har lokalkontor i Bulgarien som spelar en avgörande internationell roll. Tack vare sin enastående utbildning inom de matematiska ämnena, stora kulturella likheter med Norden och decennielånga traditioner inom datateknik är Bulgarien det bästa valet för att hitta några av världens bästa mjukvaruutvecklare.

Högkvalificerad konkurrenskraftig talang

Den bulgariska IT-talangpoolen expanderar kraftigt. För närvarande finns det 70 000 heltidsanställda och 6 000 nya IT-akademiker tillkommer varje år. Enligt Eurostat 2019 bestod Bulgariens IT-bransch till 28 % av kvinnor, vilket placerade Bulgarien i täten bland EU-länderna i det avseendet.

På global nivå brukar bulgarerna betraktas som högpresterande mjukvaruutvecklare med toppkunskap och expertis i PHP, Python, Java, Node.js bland många fler. Cirka 60 % av arbetskraften mellan 25-34 år behärskar minst ett främmande språk. Dessutom rankades Bulgarien 2020 på 20:e plats i EF English Proficiency Index vilket placerar landet i “highly proficient” vad gäller engelskakunskaper.

Varför jobba med East

Outsourcing made easy

Outsourcing gjort enkelt

Vi överbryggar klyftan genom att göra nearshoring personligt, effektivt och enkelt.

Talent for any business

Talang för alla företag

Vi hjälper startups, medelstora och stora företag att hitta exceptionell IT-talang.

It is all personal

Allt är personligt

Vi tror det enda sättet att hitta den bästa lösningen är att göra det personligen.

Experience like no other

Ojämförlig erfarenhet

100+ levererade projekt och 50+ utbildade team under de senaste 25 åren både som klient och partner.

East hittar den bästa IT-talangen som passar alla nordiska företag både tekniskt och kulturellt.

Registrera dig för fullständig åtkomst
Registrera dig för fullständig åtkomst