Miksi Balkan?

Itäisen Euroopan Piilaakso

Bulgaria tunnetaan kauniina turistikohteena, mutta se on ollut myös itäisen Euroopan “piilaakso” jo kommunismin ajoista.

Itäblokin ensimmäiset tietokoneet kehitettiin Bulgariassa, ja maan vahva panostus matemaattisten aineiden koulutukseen on kantanut hedelmää. Bulgaria onkin kehittynyt yhdeksi maailman kiinnostavimmista teknologiaosaamisen keskittymistä. Bulgariassa on suurten kansainvälisten yritysten IT-osaamiskeskuksia, kuten SAP, VMWare, HP, Microsoft & Coca-Cola sekä pohjoismaisista yrityksistä esim. Cargotec ja ABB. Myös maan vireä startup-yhteisö sekä kansainvälisesti suuntautuneet yritykset tuottavat jatkuvasti vahvaa osaamista globaaleille markkinoille.

Korkeasti koulutetut ja kilpailukykyiset osaajat

Bulgariassa on jatkuvasti kasvava koulutettujen IT-osaajien joukko, johon kuuluu yli 70 000 kokopäiväistä työntekijää. Osaajien määrä kasvaa lähes 6 000:lla uudella IT-tutkinnon suorittaneella vuosittain. Eurostatin mukaan vuonna 2019 alalla työskentelevistä 28 prosenttia oli naisia, mikä asettaa Bulgarian EU-maiden kärkeen IT-alan sukupuolijakauman suhteen.

Bulgarialaisia pidetään maailmalla osaavina ja kunnianhimoisina ohjelmistokehittäjinä, joilla on vahvaa matemaattista osaamista. Monipuolista asiantuntemusta löytyy web-teknologioista, kuten erilaisista Javascript-kirjastoista, PHP:sta ja Pythonista sekä vaativista taustajärjestelmistä joita toteutetaan Javalla, Golang-kielellä ja Scalalla. Laajaa osaamista on myös erilaisista sulautetuista järjestelmistä, blockchain-toteutuksista, DevOps-palveluista ja nopeasti kasvavalta data science -alueelta.

Lähes 60% bulgarialaisista 25-34-vuotiaista puhuu vähintään yhtä vierasta kieltä, ja maa sijoittuikin vuonna 2020 sijalle 20 EF English Proficiency -indeksissä. Tämä asettaa Bulgarian maana “highly proficient” -luokkaan.

Miksi East

Outsourcing made easy

Helpompaa ulkoistamista

Tunnemme Bulgarian IT-markkinan syvällisesti ja tarjoamme yksilöllistä ja tehokasta palvelua.

Talent for any business

Asiakasymmärrys

Olemme auttaneet yrityksiä startupeista monikansallisiin — ymmärrämme eri ympäristöt.

It is all personal

Henkilökohtainen palvelu

Uskomme, että henkilökohtainen palvelu tuottaa parhaan kokemuksen ja lopputuloksen.

Experience like no other

Ainutlaatuinen kokemus

Yli 100 onnistunutta projektia ja satoja rekrytointeja yli 25 vuoden aikana — sekä asiakkaana että toimittajana.

East löytää parhaat IT-osaajat, jotka sopivat jokaiseen pohjoismaiseen yritykseen sekä teknisesti että kulttuurisesti.

Rekisteröidy täyskäyttöön
Rekisteröidy täyskäyttöön