Om oss

Bulgarisk teknologi
med nordisk touch

East Interactive grundades 2006 som ett digitalmediaföretag med kontor i Finland och Bulgarien. Genom åren har vi drivit hundratals projekt och har även hjälpt våra klienter i Norden, Storbritannien och USA att hitta sina individuella programutvecklare eller sina full-stack team.

Vår mångåriga arbete med East Interactive har låtit oss etablera starka relationer med det bulgariska IT-samhället. Kombinerat med vår djupa förståelse för den skandinaviska kulturen har vi successivt lyckats förnya vårt företags mission och vision – så att East blir den bästa partnern för alla projekt och initiativ inom nearshoring.

Idag, genom en personlig approach hittar East den bästa talangen som finns och som passar ditt företag både kulturellt och tekniskt. Vår process är baserad på en grundlig teknisk know-how. Den innebär inte att vi själva anställer teknisk talang utan genom den hjälper vi våra klienter att hitta den mest passande tekniska talangen från Balkan.

East

Timo är entreprenör till sinnet med 25 års erfarenhet inom IT-branschen. Han sätter sig snabbt in i klientens verkliga behov och matchar dem med talangfulla utvecklare som passar projektet utmärkt både tekniskt och kulturellt.

Timos passion för kodning började när han var 9 år och redan som 18-åring hade han grundat sitt första IT-företag. Sedan dess har Timo etablerat och sålt fem teknologiska företag. Genom åren har han praktiskt taget jobbat på varje utvecklingsprojekt som finns – en erfarenhet som lärt honom se helhetsbilden och förstå hur olika IT-projekt, affärsvariabler och personer passar ihop. Hans naturliga kreativa förmåga och ändlösa nyfikenhet har bidragit till att han hittills tränat över 100 team och organisationer samt lett mer än 50 olika utvecklingsprojekt.

Precis som Mari tycker han om att lära sig och utbyta idéer vilket fick honom förälska sig i bulgarernas inre drivkraft för utveckling och succé.

Timo grundade East för att hjälpa nordiska företag hitta bulgariska IT-talanger som inte bara är exceptionella utan har även har stora kulturella likheter med sina nordeuropeiska kollegor.

Läs mer

Timo Railo

Grundare & VD
Timo's signature

Mari är expert inom kommunikation och projektledning med över 13 års erfarenhet inom IT-branschen. Hon förstår affärsproblemet på toppnivån och hur det speglar den tekniska verkställigheten.

Mari har alltid varit mån om meningsfulla projekt. Hon började sin professionella utveckling i ett globalt företag som fokuserade på hållbarhet och återvinning. Snart ledde hon det företagets internationella projekt varav några utforskade IT-medlen för att förbättra alla typer av återvinningsprocesser.

Med Maris erfarenhet av storskaliga IT-lösningar, både som kund och säljare, bistår hon idag företag med sina nearshoring-strävanden samtidigt som hon visar lokala partners vägen till exceptionella nordiska klienter.

Precis som Timo tycker Mari om att ta ansvar för nya projekt och möjliggöra deras globala påverkan med fullt engagemang och fokus på huvudmålen.

Mari har starkt förtroende för den bulgariska IT-talangen eftersom dess kultur och utvecklingsförmåga fullt ut uppfyller den nordiska marknadens förväntningar vilket innebär en stor potential för ett framgångsrikt samarbete mellan dessa två regioner.

Läs mer

Mari Railo

Partner
Mari's signature

Värderingar

Effektivitet

Vi uppnår effektivitet både inom East och mellan våra klienter och partners, genom konsekvent och ihärdighet i vår kommunikation och våra ansträngningar.

Agera

Vi är modiga nog att säga nej. Vi agerar omgående ifall det finns en utmaning och fattar snabba beslut för att säkerställa framgången för våra klienter och partners.

Skapa och upprätthålla värde

Vi strävar efter en ständig förbättring av de processer som är värdefulla för våra klienter och partners.

Personlig touch

Vi anser att det enda sättet att hitta den bästa lösningen är genom en personlig approach till varje utmaning samtidigt som alla behandlas med respekt.

Hitta techtalang

Vända dig till exceptionella utvecklingsteam och rådiga IT-specialister i Bulgarien som passar ditt företag både tekniskt och kulturellt.

Hitta talang

Varför Bulgarien

Med ett enastående utbildningssystem, stora kulturella likheter med Norden och decennielånga datatekniktraditioner är Bulgarien en gömd IT-pärla redo att glida in i rampljuset.

Läs mer

East hittar den bästa IT-talangen som passar alla nordiska företag både tekniskt och kulturellt.

Registrera dig för fullständig åtkomst
Registrera dig för fullständig åtkomst