Hitta techtalang

Skaffa den mest passande
IT-talangen för ditt projekt och företag

IT-investeringar har vuxit snabbt i hela Europa och nordiska företag har svårigheter att hitta kvalificerade utvecklare inom Norden. Att outsourca till andra regioner är ofta svårt på grund av en mängd kulturella, språkiga och affärsrelaterade hinder. Utvärderingen av internationella partnerskap lägger till ytterligare en komplexitetsnivå.

East hjälper nordiska företag verkställa IT-projekt och bemanning snabbare genom att hitta utvecklingsteam och individuella specialister från Bulgarien – ett växande outsourcingmål som många nordeuropeiska företag ännu inte upptäckt. Med vår djupa förståelse av nordisk kultur och våra starka relationer med en mängd bulgariska partners använder vi en personlig approach för att leverera den bästa talangen som finns. Talang som vi noga selekterar för att passa ihop med din organisations kulturella och tekniska behov.

Timo är entreprenör till sinnet med 25 års erfarenhet inom IT-branschen. Han sätter sig snabbt in i klientens verkliga behov och matchar dem med talangfulla utvecklare som passar projektet på bästa sätt både tekniskt och kulturellt.

Genom åren har Timo deltagit i många olika utvecklingsprojekt – en erfarenhet som lärt honom att se helhetsbilden och förstå hur olika faktorer och personliga egenskaper passar ihop. Hans naturliga kreativitet och nyfikenhet har bidragit till att han hitintills lett över 100 team och organisationer samt mer än 50 olika utvecklingsprojekt.

Timo Railo

Grundare & VD
Timo's signature

Mari är expert inom kommunikation och projektledning med över 13 års erfarenhet inom IT-branschen. Hon förstår affärs problemen på toppnivån och hur det speglar den tekniska verkställigheten.

Mari älskar att ta sig an nya projekt och möjliggöra deras globala påverkan med fullt engagemang och fokus på huvudmålen.

Med Maris långa erfarenhet både som klient och säljare inom storskaliga IT-lösningar hjälper hon företag hantera sina nearshoring-strävanden samtidigt som hon visar lokala partners vägen till exceptionella nordiska klienter.

Mari Railo

Partner
Mari's signature

Tjänster

Hitta utvecklingsteam och individuell talang

East hjälper dig finna både utvecklingsteamen och de individuella förmågorna för dina projekt. Först spanar vi efter de bästa företagen och individerna, så vi kan handplocka dem som passar dig bäst. Sedan undersöker vi deras teknisk kapacitet, kultur och dynamik och utvärderar deras förmåga att uppfylla era nyckelkrav. Efter ni har valt er partner ordnar vi ramverket för avtalet. Därefter  följer vi noga och löpande utvecklingen för att säkerställa att alla är nöjda – både ni som kund och utvecklaren som leverantör.

DevOps och molnarkitektur tjänster

East hjälper dig definiera alla krav för molnmigreringar, fortlöpande DevOps-tjänster samt molnarkitektur så att den rätta partnern, ingenjören eller teamet kan hittas. DevOps är ett av de expertområden som är i allra snabbast förändring och det sker en övergång från traditionell ”systemadministration” till att betrakta infrastrukturen som kod. På grund av det har vi förstahandserfarenhet av hur viktigt det är att hitta någon som passar – även om man kan ett moln så betyder det inte att man kan arbeta med alla.

Interim CTO

East tillför väsentlig teknisk kompetens och anpassar alla kollektiva förväntningar som sträcker sig från affärskrav till tekniska krav. Vi assisterar vid onboardingen av dina IT-team genom att fastställa praxis och riktlinjer. Slutligen tar vi hand om tekniska genomförbarhetsbedömningar, arkitekturgenomgångar, utvärdering av arbetsuppskattningar och i vissa fall interim product ownership.

Test och QA

QA och tester spelar en avgörande roll när man vill skapa en digital produkt eller tillhandahålla en bra mjukvarutjänst. East strävar efter att hitta någon som passar bra med ditt utvecklingsteam – från manuell QA-test till mycket avancerade automatiserade testinställningar. Vi har även arbetat med expertorganisationer för penetration-test, riskbedömning och etisk hacking.

Planering och organisering av projekt med fast omfattning

I samarbete med en utvald partner kan East bistå med att ta fram de tekniska kraven, utvecklingsspecifikationerna, UX-design och fokusgrupper för att till exempel kontrollera att projekt kan färdigställas inom önskade tidsramar. Med vår breda bakgrund i IT-branschen kan vi lätt hjälpa dig klargöra förväntningar, jämföra förslag samt förhandla under anbudsförfarandet och avtalsprocessen.

Förberedelse för nearshoring och outsourcing

East hjälper dig anpassa er interna struktur och era kommunikationsmetoder så att ditt företags softwareutveckling och outsourcing blir en succé. Vi har betydande erfarenhet av att leda distribuerade team och lär dina ledningsteam de bästa metoderna för en nearshoring som låter dig expandera samtidigt som du ha full koll på det arbete som utförs av dina distansarbetande team.

Datavetenskap

Bulgarien har en utmärkt datavetenskaplig bas tack vare många framgångsrika startups inom området, högkvalitativ utbildning i de matematiska ämnena och tidig användning av maskininlärning och djupinlärning. Vi har partners med expertis på doktorandnivå samt kompletta team som kan uppfylla många olika slags datavetenskapliga behov.

Vår process

1

Träffa oss

Först träffar du vårt team och berättar mer om ditt projekt och dina outsourcing-utmaningar.

2

Fastställa behov

Tillsammans fastställer vi ditt projekts tekniska behov och outsourcing-utmaningar.

3

Söka talang

Genom vårt omfattande partnernätverk hittar vi den bästa talangen för ditt projekt eller företag.

4

Ta kontakt med en partner

Vi upprättar kontakten mellan ditt företag och den bulgariska partnern och stöttar sedan den löpande kommunikationen.

5

Projektets början

Så snart en överenskommelse har nåtts kan du börja arbeta med projektet direkt tillsammans med partnern – eller låta oss hjälpa till med projektledningen.

6

Pågående stöd

Vi hjälper er med såväl kvalitetsövervakningen och följer noga och löpande utvecklingen för säkerställa att alla är nöjda – både ni som kund och utvecklaren som leverantör.

Techstack

Vårt kompetenta nätverk av utvecklare, mjukvaruingenjörer och konsulter erbjuder expertis inom fler än 130 tekniker och hjälper idag små-, medelstora och stora företag inom en rad olika branscher.

Rekommendationer

 • Richard Österlind

  "Vi har haft utmanande krav och stora problem med att hitta lämpliga utvecklarkandidater. East har gått utöver det och matchat oss med rätt utvecklare. De anpassade förväntningarna åt båda hållen och hjälpte till med utvecklarnas introduktion. Jag kommer att arbeta med East i alla våra nearshoring-projekt i framtiden."

  Richard Österlind
  Systems Architect, Add Health Media AB
 • Fred Becker

  "East var till stor hjälp för Aire med att snabbt och effektivt hitta talanger för att möta våra kontraktskrav. Vi uppskattade deras sök-, urvals- och granskningsprocess, såväl som deras stöd under vägen."

  Fred Becker
  COO, Aire Labs Ltd.
 • Tatiana

  "East underlättade vår startups inträde på marknaden och vår samordning av utvecklingen av mobilappar och såg till att projektet uppfyllde våra krav på time-to-market och kvalitet. Vi hade inte kunnat göra det så här smidigt utan Easts hjälp."

  Tatiana
  CEO, Movgul LLC
 • Anna Eriksson

  "Det har varit ett nöje att samarbeta med East. De har gett ett bra stöd under hela projektet och hjälpt oss att hitta en mycket skicklig utvecklare som verkligen har tagit ägarskap över vår produkt."

  Anna Eriksson
  Co-Founder & CEO, Spark Sustainability

East hittar den bästa IT-talangen som passar alla nordiska företag både tekniskt och kulturellt.

Registrera dig för fullständig åtkomst
Registrera dig för fullständig åtkomst